Kaminka oslavila první narozeniny

"Máme samici na každé straně, abychom viděli, která z nich projeví větší zájem stát se náhradní matkou. Obě jsou vhodné."
"Máme samici na každé straně, abychom viděli, která z nich projeví větší zájem stát se náhradní matkou. Obě jsou vhodné."

Tahle roztomilá gorilí holčička Kamina sice nepatří do naší rodiny Gorilkových, ale i tak má tady na blogu svoje místo. Myslím si, že asi každého, kdo tuhle gorilku sleduje od jejího narození, dojal její dosavadní osud.

Narodila se 16. srpna 2014 v Oklahomě a hned po narození ji její matka opustila. Proto se o ni nejdřív starali její chovatelé a po čase se rozhodli Kaminku přestěhovat do ZOO v Cincinnati, kde už měli zkušenosti s odchovem stejně odložené gorilky Gladys a kde - jak všichni doufali - by Kaminka brzy mohla najít svoji náhradní gorilí maminku.

A tak malá Kaminka odletěla do Cincinnati, ale bohužel ani tam neměla štěstí a proto se ve svých čtyřech měsících znovu stěhovala do dalšího domova v ZOO Columbus v Ohiu, kde už všechno dopadlo dobře. Nejdřív trávila nějaký čas se svými člověčími vychovateli, ale přes mříže se už pomalu seznamovala se svojí budoucí mamkou.

Dopis, který drží ošetřovatelka na jedné z fotek, sděluje návštěvníkům: "Máme samici na každé straně, abychom viděli, která z nich projeví větší zájem stát se náhradní matkou. Obě jsou vhodné."

A větší zájem projevila Toni, která se tak stala maminkou Kaminy. Podle posledních zpráv je všechno v nejlepším pořádku a Kaminka vychází skvěle nejen se svojí maminkou, ale postupně se seznamuje i s celou skupinou. 

Z Kaminky roste úžasná, zdravá, chytrá a zvědavá gorilka, která prozkoumává všechna zákoutí svého nového domova a o svých cestovatelských zážitcích už nejspíš ani neví.

Dneska slaví tahle statečná gorilka svoje první narozeniny a tak bych jí chtěla popřát, aby její další život byl už jenom veselý, aby ho prožila ve zdraví a bez útrap a aby byla milovaná celou svojí gorilí i člověčí rodinou.

HODNĚ ŠTĚSTÍ, MILÁ KAMINKO.

Latest comments

17.06 | 20:15

Jedním slovem nádherné a dojemné

13.06 | 21:28

Jo, to byly časy. Díky Haní

02.06 | 06:44

moc krásné... dojalo mě to... díky

31.05 | 11:02

Nádhera

Share this page