Kijivu a Kiburi

Kijivu a Kiburi

16. prosince 2011

Byl pátek, pršelo a v ZOO nebylo proto moc lidí. Bohužel docela dlouho nebyli přítomni ani Gorilkovi, protože v pavilonu se cosi opravovalo, nevím, jestli to byly světla nebo kamery, ale trvalo to skoro až do 11 hodin. Jinam se nám kvůli počasí odcházet nechtělo a tak jsem na tvrdém špalku před oknem nejspíš vyseděla důlek :o)

Pak už ale konečně všichni přišli v pořadí - Shinda, Kijivu s Kiburkem, Richard, Kamba s Tatunkem. Šubr se zavřel a Gorilkovi se s nadšením pustili do hledání plastových lahví s laskominama, které pro ně byly poschovávané. Asi za 10 minut se šubr znovu otevřel a přišla i Bikira. Odešla hned nahoru na schody, ale nezůstala tam dlouho a šla taky hledat nějaké dobroty. Bohužel, láhev už na ni žádná nezbyla, protože nejpilnější sběrači, Richard a Tatu, už stihli vše, co ještě zůstalo, posbírat. Tatu měl v jednu chvíli tři láhve, pak mu jednu sebrala Shinda, ale ty dvě si už hlídal jako poklad. Byl to pohled k popukání, když ho kolem oken proháněl Kiburi a Tatu pelášil po dvou, protože v předních packách si držel ty svoje dvě flašky :o)

Byla jsem moc ráda, že jsem v chování gorilek nezahlídla žádnou známku smutku nebo tesknění. Přece jen už nějaká doba od odchodu Mojky uběhla a tak si na to asi už zvykli. Pro mě to byl divný pocit, že tam Moja chybí, ale už jsem si taky zvykla a tak se to i u mě obešlo bez smutku a bez slzí. Naopak mě moc potěšilo, že poprvé za celou dobu, co je tady Bikira, jsem ji na vlastní oči viděla dojít si ke mříži pro oběd. Na jídelníčku byly vitamínové koule a taky vajíčka. Tatu je neskutečný rošťák, neustále kolem Bikiry kroužil a čekal na vhodnou příležitost, kdy by jí aspoň kousek mohl ukrást, ale Bikira se tentokrát nedala, dávala si na zlodějíčka pozor a tak Tatu utřel nosejk. Byl ale jako vždy skvěle naložený a s tetou Shindou se mazlopral jak o život.

Kiburek taky překypoval energií a v jednu chvíli prohnal i svýho velkýho taťku, to byl opravdu pohled k nezaplacení.

Za zmínku stojí ještě pár poznámek od kolemstojících:

• při pohledu na ležící Bikiru v síti - ty jo, tak támhle je Richard, toho si teda pamatuju úplně jinak.

• Opět při pohledu na Bikiru - tohle bude určitě ta nejstarší Káma, podívej jak je šedivá.

• Při pohledu na Shindu s Tatunkem - tohle je ta Kiju s tou nejmladší holkou.

• No a při pohledu na Tatunka lítajícího po pavilonu - to je teda ale blbec.

Spolkla jsem větu, že blbec seš akorát tak ty a radši jsem už vypnula sluch. Ale jinak bylo krásně, prostě jako vždycky.

Richard a Kamba

Richard a Kamba

Shinda

Shinda

Kijivu a Kiburi

Kijivu a Kiburi

Tatu a Bikira

Tatu a Bikira

Kijivu a Kiburi

Kijivu a Kiburi

Shinda

Shinda

Latest comments

17.06 | 20:15

Jedním slovem nádherné a dojemné

13.06 | 21:28

Jo, to byly časy. Díky Haní

02.06 | 06:44

moc krásné... dojalo mě to... díky

31.05 | 11:02

Nádhera

Share this page