Kituba (+16.12.2016)

Kitubovi

Tohle nebude snadné napsat, vím to, ale udělat to musím. I když si pak zase budu dlouho sušit slzy.

Před časem jsem se dozvěděla pro mě naprosto devastující zprávu, které jsem nemohla a nechtěla uvěřit a vlastně ještě ani dneska to nemám odnikud oficiálně potvrzené. Pravda to ale asi bohužel je. V dublinské ZOO umřel pětiletý goriláček Kituba.

Byl to pro mě šok, protože teprve před pár měsíci si tam gorilí rodina prošla obrovským zármutkem po smrti silverbacka Harryho (článek ZDE) a neumím si představit, jak se vyrovnají s další ztrátou. Jak si s tímhle poradí malá Kambiri, která tak těžce překonávala odchod tatínka. Kdo jí vysvětlí, kam se poděl její nerozlučný kamarád. Píšu a brečím a nechápu. Nechápu to, proč tenhle kouzelný, milý, úžasný gorilí kluk, kterého ZOO po jeho narození oslavovala jako dlouho očekávanou celebritu, nestojí teď za jedinou zmínku, za vysvětlení, za vzpomínku, při které by se gorilí fandové mohli s Kitubou rozloučit. Vypadá to, že ZOO drží bobříka mlčení. Nevím proč. Pokud zemřel na nějakou nemoc, nikdo je nemůže vinit. Ale to, že se úmrtí takhle známého goriláčka tutlá, spíš vyvolá jen řadu spekulací. Zeptala jsem se mailem i ZOO. Vyzývají na své stránce fanoušky, ať jim píší a tak jsem napsala. Nepídím se po senzaci, chci jenom potvrdit nebo vyvrátit to, co jsem slyšela. Chtěla jsem vyjádřit svůj smutek nad jeho úmrtím. Ale zřejmě je na jméno Kituba vydané embargo. Proto aspoň tenhle článek.

Milý Kitubo, ať na tebe fanoušci a všichni, kdo tě měli rádi, nepřestanou nikdy vzpomínat. U mě v srdci zůstaneš napořád.

P.S. Teprve dneska, 2. února 2017, jsem se dočkala odpovědi a to ještě ne odpovědi na můj původní dotaz ohledně Kituby. Napsala jsem nový dotaz na FB a tam mi odpověděli. Bohužel potvrdili Kitubovo úmrtí, které nastalo 16. září 2016. Odpočívej v pokoji, milý goriláčku...

Latest comments

17.06 | 20:15

Jedním slovem nádherné a dojemné

13.06 | 21:28

Jo, to byly časy. Díky Haní

02.06 | 06:44

moc krásné... dojalo mě to... díky

31.05 | 11:02

Nádhera

Share this page